New-Generation-DAF-XD-with-new-steered-pusher-axle

Új DAF kormányzott segédtengely a még nagyobb hatékonyság érdekében

Elektrohidraulikus kormányzás az új generációs 6x2-es vontatókon és tehergépkocsi-alvázakon

 
Download
  • 2022. december 7., szerda
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

A további üzemanyag-hatékonyság növelés, a nagyobb rakománysúly és a jobb manőverezhetőség érdekében a DAF új, teljesen elektrohidraulikus kormányzási (EHS) megoldást vezet be a kormányzott segédtengellyel rendelkező 6x2 vontatókon és tehergépkocsi-alvázakon. Az új opció a DAF-tehergépkocsi-sorozat teljesen új generációjánál elérhető: az XF, XG és XG⁺, valamint a „2023-as év nemzetközi tehergépkocsija” díj nyertese, az XD, esetében is.

 

A mezőgazdasági és építőipari fuvarfeladatoknál kifejezetten nagy előnyt jelent a kormányzott segédtengely - pontos és gumiabroncs-kímélő manőverezés még nagyobb rakománysúly mellett. A kormányzott tolótengely nagyszerűen alkalmazható továbbá a hulladékgyűjtésre és a folyadékszállításra alkalmazott járműveknél is.

Alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás

A DAF új elektrohidraulikus kormányrendszere a mechanikus változatot váltja fel. A kormányzásért és a segédtengely emeléséért felelős mechanikus alkatrészeket elektronikus vezérlésű kormányszivattyú-egység váltja fel, ami 30 kilogrammal kisebb súlyt eredményez. A csökkentett súrlódásnak köszönhetően az új EHS rendszer 0,3%-os üzemanyag-hatékonyságnövekedést eredményez.

Emellett az új rendszer kevesebb helyet foglal az alvázon, így akár 40%-kal nagyobb üzemanyagtartály is elfér a vontató változaton. Az XD, XF, XG és XG⁺ 900 literes tankkapacitása lehetőséget kínál a legjobb üzemanyagárakat kínáló töltőállomások elérésére.

Precíz kormányzás

Az újonnan kifejlesztett elektrohidraulikus kormányrendszer folyamatosan kiszámítja a kormányzott segédtengely optimális kormányszögét a sebesség és a tengelytáv alapján, így nagyon pontos kormányzást biztosít. A vontató és a tehergépkocsi-alváztípusok fordulóköre 12%-kal tovább csökkent, ami optimális manőverezhetőséget eredményez. 45 km/h sebesség felett az új, elektrohidraulikus kormányzott segédtengely egyenespozícióba kerül, így maximális járműstabilitást biztosít. Az új, hidraulikus kormányzású segédtengely teljesen újratervezett futóműve és tengelyemelő-egysége a lehető legnagyobb vezetési kényelmet biztosítja.

 
 
 

Sajtókapcsolat

Ön újságíró? Keressen bennünket a vállalatunkkal, termékeinkkel és szolgáltatásainkkal, illetve bármilyen egyéb témával kapcsolatos bővebb tudnivalókért.

Rutger Kerstiens
Vállalati kommunikációs részleg

Telefon: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com

Rutger Kerstiens