DAF The New CF and XF chassis

Az ideális alap bármilyen felépítménynek

A színtiszta kiválóságot a jól átgondolt új alváz is tükrözi. A gyártás alapanyagául szolgáló kiváló minőségű acél jóvoltából erős, stabil és könnyű. A karosszériaépítők örömére helytakarékos funkciókkal is rendelkezik.

Erős, könnyű és kiválóan kezelhető

A színtiszta kiválóságot a jól átgondolt új alváz is tükrözi. A gyártás alapanyagául szolgáló kiváló minőségű acél jóvoltából erős és könnyű. A vontatóknál és szimpla tehergépkocsiknál a robusztus és könnyű hátsó tengely Stabilink szerkezettel kapcsolódik.

  • A nagyobb szállítási hatékonyság érdekében a kis tömeg egyaránt javítja az üzemanyag-takarékosságot és a teherbírást is.
  • A hátsó tengely Stabilink felfüggesztése optimális borulásgátlást, nagyobb teherbírást és kiváló vezethetőséget biztosít.

Maximális rugalmasság

Az új CF és XF páratlan hatékonyságot kínál, ha az alváz-konfigurációkról van szó. A részegységek a legnagyobb hatékonyság érdekében az adott alkalmazás számára optimálisan helyezhetők el. Ezen kívül van bőven hely a szivattyúrendszerek, daru esetén a kitámasztó lábak vagy nagy üzemanyagtartályok felszereléshez is.

  • Az okos alvázelrendezés jóvoltából az üzemanyagtartályok együttes űrtartalma vontatók esetében elérheti akár az 1500 litert is.
  • Az iparágvezető sokoldalúság jóvoltából az alvázra szinte végtelen variációban szerelhetők fel alkatrészek.

Karosszériaépítésre alkalmas

Az új CF és XF széles választékban kínál karosszériarögzítő modulokat (BAM), ami kiváló lehetőségeket nyújt a karosszériaépítők számára. Zárt felépítményekhez és daruk felszereléséhez egyedi modulok állnak rendelkezésre. A merev felépítésű járművek hátulján szabványos elhelyezésű és méretű furatok találhatók kereszttartók és hátsó emelők felszereléséhez.

  • A kibővített karosszéria-rögzítési program lerövidíti a felépítési időt.
  • A karosszériaépítők a teljesen sík alváz és a belülre szerelt alkatrészek jóvoltából még nagyobb szabadságot élvezhetnek.

ECAS légrugós felfüggesztés

A kiváló megbízhatóság, tartósság és funkcionalitás érdekében teljesen megújították az elektronikusan vezérelt légrugós felfüggesztést (ECAS). Az új funkciók közé tartozik a nyomásarány-vezérlés, a 2. Emelőtengely vezérlése és a gumiharmonikák nyomásszabályozása. Az ECAS-egység rögzítés, valamint végállás és rögzítés funkciója stabilizálja a tengelyt a kiegészítők, pl. daruk és horgos emelőberendezések üzemeltetése közben. Egy innovatív, könnyen kezelhető, világító gombokkal ellátott távirányító csatlakozik az üléshez.

  • Be- és kirakodás közben új ECAS-opciók segítik elő a biztonságosabb munkát
  • A kézreálló távirányítóval könnyű és pontos a vezérlés

Rendkívül kis méretű EAS egység

Az új CF-hez és XF-hez egy teljesen új és rendkívül kompakt kibocsátás-utókezelő rendszert fejlesztettünk ki. Ennek eredményeként több lett a szabad hely az alvázon. Különleges alkalmazások esetén a DeNOx rendszert és a dízelrészecske-szűrőt nem kell szétválasztani. ami szintén növeli a hatékonyságot.

  • A rendkívül kompakt EAS-egység több szabad alvázhelyet jelent.
  • A rendszer 50 kilogrammal kisebb tömege közvetlenül hasznos súlyra fordítható.