Letöltés:

2018. szeptember 18.

A DAF hamarosan megkezdi a CO2-kibocsátási nyilatkozatok kiadását


A DAF a szállítási hatékonyság és a környezetvédelem piacvezető képviselőjeként az elsők között hajtja végre a CO2-kibocsátási nyilatkozatra vonatkozó európai jogszabályokat a 2019. január 1-től a gyártósorról legördülő tehergépkocsijai esetében. A DAF már a törvényi előírást megelőzően elkezdi nyilvánosságra hozni minősített CO2-értékeit az idei év negyedik negyedében.

DAF-XF-530-FAN-6x2

Az európai szabályozás előírja, hogy 2019 januárjától minden új 4x2-es és 6x2-es nehézfuvarozó Euro 6 tehergépkocsi (16 tonna+) CO2-kibocsátási nyilatkozattal hagyja el a gyárat. 2020-ban további járműkonfigurációkra is kiterjesztik a szabályozást. A károsanyag-kibocsátási nyilatkozat értékeit az egységes Vecto eszközzel számítják ki. Mivel ez egy szabványos és tanúsított eljárás, az új CO2 -kibocsátási nyilatkozat lehetővé teszi, hogy a fuvarozók az új tehergépkocsik megrendelése előtt könnyen összehasonlíthassák a különböző tehergépkocsi típusok és gyártók CO2-kibocsátási értékeit.

A DAF már az idei utolsó negyedévben elkezdi nyilvánosságra hozni minősített CO2-nyilatkozatainak számadatait a rendelés-megerősítő dokumentumokon és az árajánlat szakaszban is. Így a DAF-márkakereskedők előre tájékoztathatják ügyfeleiket arról, milyenek lesznek leendő tehergépkocsijaik CO2-kibocsátási értékei. A Vecto értékeket szabványos vontató/pótkocsi kombinációra vagy hagyományos dobozos felépítménnyel szerelt kereskedelmi tehergépkocsira számítják ki standard útvonalak igénybe vételével három fajta alkalmazáshoz, minősített bemeneti adatok felhasználásával.

Iparágvezető üzemanyag-fogyasztás

„Elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy a lehető legtöbbet tegyük bolygónk és a jövendő nemzedékek megmentéséért. Ennek érdekében további erőfeszítéseket kell tennünk azért, hogy tehergépkocsijaink még környezetbarátabbá váljanak a jövőben” – nyilatkozta Richard Zink, az igazgatótanács marketingért és értékesítésért felelős tagja. „A CO2-kibocsátás közvetlenül összefügg az üzemanyag-fogyasztással, amely az egyik legfontosabb tényezőnek számít a tehergépkocsik megvásárlásakor. A DAF az új CF és XF megjelentetésével lenyűgöző, 7%-os csökkenést ért el az üzemanyag-fogyasztásban, és ezáltal a CO2-kibocsátásban is, ami piacvezető helyre emelte ezeket a tehergépkocsikat.”

A piacvezető tehergépkocsik és szolgáltatások biztosítása mellett a DAF alternatív és fenntartható elektromos és hibrid hajtásláncok fejlesztésével is foglalkozik, hogy még tovább tudja csökkenteni a járművek károsanyag-kibocsátását. Az alternatív üzemanyagok, például a HVO (hidrogénezett növényi olaj) – melynek új generációja már nem veszélyezteti az élelmiszertermelést és akár 80%-kal alacsonyabb CO2-kibocsátás elérését teszi lehetővé – már használhatók a legújabb DAF-tehergépkocsikban, és egyáltalán nem befolyásolják a járművek karbantartását.

Intelligens TOPEC konfigurációs eszköz

„Intelligens DAF TOPEC járműkonfigurációs eszközünk segítségével már most meg tudjuk adni az ügyfelek tehergépkocsijainak üzemanyag-fogyasztási értékeit, az adott félpótkocsival vagy felépítménnyel, valamint akár az útvonallal együtt” – tette hozzá Richard Zink. „Márkakereskedőink így meg tudják határozni az adott munkához legmegfelelőbb, egyúttal leggazdaságosabb és legkörnyezetbarátabb tehergépkocsit. Ezt jelenti a DAF Transport Efficiency.”


 

További információ

DAF HUNGARY KFT.       
1172 Budapest, Vidor u. 3.
 +36 1 253 1812
 daf.hungary@daftrucks.com

For more information

DAF Trucks N.V.
Corporate Communications Dept. 
+31 40 214 41 91